Frederik Byskov står alene på gulvet i Royal Arena.
Han er ikke stor af bygning, men han virker klippefast. Måske hans puls er roligere, sikrere og langsommere end andres. I så fald vil det være en direkte modvægt til det liv, 32-årige Frederik Byskov lever. Et liv, hvor han kan se, at han konsekvent søger udfordringerne.
Han kigger rundt på tilskuerpladserne og mindes de dage i 2017, hvor han som en del af Counter-Strike-turneringsserien BLAST Pro Series, skulle afholde den første store internationale e-sportsbegivenhed i Danmark. Der var solgt over 12.000 billetter. Men da det blev fredag, og turneringen efter planen skulle begynde, oplevede de tekniske problemer med spilserverne. På forsiden af bt.dk kunne man fredag aften læse: ”Skandale i Royal Arena”. Turneringen blev udskudt fra fredag aften til lørdag morgen, så BLAST Pro Series havde tid til at løse problemerne og afvikle kampene, inden Royal Arena ville blive fyldt med tilskuere.
”Vi sad helt indtil et kvarter før start om lørdagen, for at få det til at virke. Der var nerver på” erindrer Frederik Byskov.
Men han tabte aldrig troen på det. Heldigvis. For de fik lige akkurat systemet til at virke, og weekenden endte som en stor tilskuer – og seermæssig succes.
”Det gik fint til sidst. Jeg har den meget klare tilgang til livet, at lige meget hvad kommer alt til at gå. Og jeg har lært med tiden, at jeg ikke har brug for tryghed og sikkerhed. Tværtimod.”
Rykkede videre da alle endelig forstod det
Frederik Byskovs karriereforløb tegner det samme særegne billede. Af en mand, som var før sin tid med sin passion og iværksætterånd omkring e-sporten, og da han endelig blev indhentet af tidsånden, er han nu trådt ud af de store succeser, han har været med til at opfostre.
Frederik Byskov har bogstaveligt talt taget rejsen med e-sporten fra gymnastiksale og liggeunderlag til millionpræmiepenge og store arenaer. I sine helt unge teenageår som spiller, dernæst skribent, så turneringsarrangør og sidst holdstifter, manager og direktør.
I de seneste år har han adskillige gange til familiekomsammener forsøgt at forklare, hvad han laver. Det har ikke altid været nemt, men Frederik Byskov har set det som ”et sjovt tiltag” ved hans levevej, at den krævede så pædagogisk forklaring. Han har haft nok at fortælle: I slutningen af 2015 medstiftede han det professionelle Counter-Strike-hold Astralis, der i dag er verdens bedste, og i 2018 blev han udnævnt som direktør for es-portsafdelingen, af den verdensomspændende Counter-Strike-turnering BLAST Pro Series.
Men bedst, som hans virke endelig stod klart i øjnene på familien, og omtalen og pengene nåede et niveau som aldrig før, trak Frederik Byskov sig først ud af den daglige drift i Astralis, og dernæst BLAST Pro Series i slutningen af sidste år.
”I min personlige rejse har jeg fundet ud af, at man skal være god til at spørge sig selv: Hvornår har jeg nået mit? Og hvornår kan jeg yde mit bedste? Da jeg endte med at sige op, var det fordi, at det ikke længere var passion, men var gået hen og blevet arbejde. Jeg stod op op om morgenen og tænkte ”okay, ja, jeg gør det, men det er ikke, fordi jeg har lyst”.
”Mit bedste er ikke drift og kontinuerligt arbejde. Det, som tænder mig, er at udvikle og få en forretning op at stå. I december 2018 afholdt vi en BLAST Pro Series-turnering i Lissabon, hvor scenen kom 24 timer for sent pga. De Gule Vestes Bevægelse i Frankrig, men vi afviklede alt uden nogen som helst problemer. Turneringen havde haft den værste stresstest, og vi klarede den. Det var mit tegn. Så sagde jeg op, uden at vide, hvad det næste ville blive.”
Det er derfor, at man igen finder Frederik Byskov i spartanske omgivelser i Kødbyen i København, hvor han holder til med sin nye startup. Hidtil har han siddet med sine medarbejdere i ét sammenpresset lokale, men nu flytter de en etage ned til større lokaler, hvor borde og stole står hulter til bulter, og hvor Frederik Byskov skal vaske gulvet, inden der kommer potentielle investorer på besøg i morgen.
Forretningsprojektet er hemmeligt indtil begyndelsen af næste år. Så meget kan dog siges, at Frederik Byskov bliver inden for e-sportsuniverset. Han har allerede en lille medarbejderstab omkring sig. Ingen af dem har nogen erfaring med eller viden om e-sport. Men Frederik Byskov tror på dem.
Han er en af den slags mennesker, der tror på de mennesker, han er på hold med. En af dem, som indgyder selvtillid i de mennesker, han er på hold med. Og netop deri ligger meget vel svaret på, hvordan han har kunnet være med til at opbygge så store successer, sin unge alder til trods.
”Den største læring for mig i min karriere hidtil, har været at give ansvar fra mig og satse på, at folk kan deres kram. Ikke tage deres rolle og dobbelttjekke, men rent faktisk stole på mennesker,” siger han.
Hvor Frederik Byskov er om fem år, er han slet ikke i stand til at svare på.
Sådan har han det allerbedst.
Frederik i The Consultant
MAN IN THE SHIRT
”Æren tilkommer manden, som reelt er i arenaen, hvis ansigt skæmmes af støv og sved og blod” - citat Theodore Roosevelt i Paris, 1910. I portrætserien ”Man in the Shirt” møder BARONS erhvervsfolk med det til fælles, at de har sat sig selv i spil -og på spil. Hvor finder de mod? Hvad er det vigtigste de har lært på vejen? Og hvad kan vi andre lære af dem?