BARONS-Founder Joachim Latocha i Egypten

CO2

Footprint

44% reduceret CO2-aftryk

I efteråret 2021 udregnede vi for første gang CO2-aftrykket på alle BARONS skjorter. Nu er vi klar med overblikket for Generation 4.

Kort fortalt: Din BARONS skjortes CO2-aftryk er reduceret med 44%.

Som et af de eneste brands i vores branche lægger vi alle kort på bordet og viser CO2 aftrykket på hver enkelt skjorte i vores sortiment. Vores opfordring til resten af branchen: Show us your numbers

Jorden kalder modeindustrien

Det estimeres, at modeindustrien er ansvarlig for 10% af det årlige globale udslip af CO2-emissioner. Det er mere end internationale flyvninger og shippingindustrien… Lagt sammen! (Kilde: EPRS og FN)

At reducere BARONS skjortens CO2-aftryk er ikke en smart idé, som er kommet ud af det blå. Hele vores eksistensgrundlag bygger på at levere et enkelt skjortekoncept med et fast sortiment af produkter, der holder længere, og som aldrig går af mode. Derfor bliver vi ved med at raffinere på selv den mindste detalje på skjorten, der kan være med til at sænke det samlede aftryk.

Vi er ikke i mål endnu. Vores CO2 Footprint er blot ét blandt mange konkrete projekter med formålet om at bidrage til en grønnere garderobe – og en grønnere industri.

Sådan gjorde vi

En skjortes livscyklus kan være lang og kringlet. Med paraplybetegnelsen CO2-aftryk er der en lang række faktorer, der påvirker det samlede regnestykke.

Vores beregninger tager udgangspunkt i produktion og transport af skjorten, indtil den når kunden (Cradle-to-customer).

Alt i alt dækker beregningerne over materialer og ekstra dele til skjorten samt transport. Dertil er udregningerne af den enkelte skjortemodels CO2-aftryk baseret på et vægtet gennemsnit alt efter, hvilke modeller vi producerer flest af.

Du kan finde yderligere informationer om beregninger, forbehold og datakilder her.

"Et større kendskab til vores skjortersCO2-aftryker en grundlæggende forudsætning for, at vi kan optimere i fremtiden"

Joachim Latocha, Founder

Resultatet

44% CO2 reduktion

Vi har udregnet Generation 4 skjorternes CO2-aftryk til mellem 2,9 - 3,9 kg/CO2e. Beregningerne er verificeret og udarbejdet i samarbejde med danske Climaider, der beregner produkters klimaaftryk.

Forskellen mellem de fire produkter skyldes udelukkende vægtforskelle i stoftyperne. En The Founder vejer fx væsentligt mere end en The Lawyer, hvilket er ensbetydende med et højere forbrug af bomuld.

Vi arbejder ud fra et "near-shore" produktionsprincip. Det betyder, at vi i alle led af forsyningskæden forsøger at holde produktionen så tæt på forbrugeren som muligt.

 • 3,3 kg

  TheConsultant

 • 3,8 kg

  TheCEO

 • 2,9 kg

  TheLawyer

 • 3,9 kg

  TheFounder

Bomuldsblomster

Fremtiden

Det vil altid kræve materialer, forarbejdning og transport at producere vores skjorter.

Men vi kan gøre meget for at reducere skjortens aftryk. I fremtiden vil vi have yderligere fokus på at optimere aftrykket af selv de mindste komponenter såsom knapper, sytråd og indpakning. Vi vil desuden fortsat have fokus på at øge andelen af vedvarende energikilder hos vores underleverandører.

Hele formålet med undersøgelsen af vores Footprint er at få en indsigt i hver skjortes CO2-aftryk. Den information gør os i stand til fremover at reducere udledningen i vores kommende generationer af skjorter.

Vi har endnu ikke den perfekte løsning – men vi har allerede reduceret det gennemsnitlige aftryk på skjorten med 44% fra Generation 3 til Generation 4.

Vil du sænke dit CO2-aftryk?

Naturligvis. Derfor får du vores to konkrete forslag til, hvordan du kan reducere dit aftryk.

1. Gå med skjorten til den er slidt op

"Den mest bæredygtige skjorte er jo den, du slider op. Og hvis man skal være helt ærlig, så slider man ikke en skjorte med blomsterprint op, selvom den i nogle måneder er højeste mode. Det gør man til gengæld med den klassiske skjorte”.
- Joachim Latocha, Founder.

Læs hele artiklen her.

2. Forlæng skjortens levetid

Følg vores vaskeanvisninger dvs. lav vasketemperatur, lav centrifugering og drop tørretumbleren.

Vidste du i øvrigt , at skyllemidler ikke har nogen målbar effekt på blødheden af dit tøj? (Kilde: Miljøstyrelsen). Derfor anbefaler vi også, at du dropper skyllemidlet, når du vasker dine BARONS skjorter.

Besøg vores Care Guide for flere gode råd til, hvordan du øger dine skjorters levetid.

Whitepaper

Climaider har lavet følgende artikel om samarbejdet og udregningerne.

Vi opfordrer alle andre brands i tekstilindustrien til at følge trop og ligeledes skilte åbent med CO2-aftrykket på det tøj, som de producerer. For forbrugernes skyld.