Stof

til eftertanke

Antimode

Modsat brands, der altid jagter den næste trend, så har vi en fundamentalt anderledes forretningsmodel.

Vi er ikke en modevirksomhed. Punktum. Med én permanent kollektion er vi aldrig tvunget til at holde udsalg. Vi overproducerer aldrig. Vores mål er at tilbyde klassikere på en super nem måde, når vores kunder har brug for nye skjorter og poloer. Helt enkelt.

Det bedste vi kan gøre for miljøet, er at producere tekstiler, som holder samt opfordre forbrugeren til at bruge produktet så mange gange som muligt. Det er præcis vores filosofi.

The Founder Blue stripe oxford signaturstof

OEKO-TEX 100 — Fri for skadelige kemikalier

Det lyder ikke super sexet, vel? En tysk certificeringsstandard for skadelige kemikalier i tekstiler. Indrømmet — det er det ikke. Men det er faktisk ret vigtigt. Mange tekstiler i dag lever ikke op til de mest basale krav. Dette medfører, at de kan være skadelige for miljøet og for din krop. Tænk lige over det. Hvor mange timer har du skjorte på hver dag?

Fik vi nævnt, at hver eneste komponent af vores skjorte er OEKO-TEX 100-certificeret? Stof, knapper, tråd og interlining. Ret sejt, ikke?

Joachim Latocha holder noget egyptisk bomuld

En ansvarlig værdikæde

STeP-certificering er endnu en sexet, tysk betegnelse, som står for Sustainable Textile Production. Denne certificering sikrer, at hele værdikæden, som er involveret i produktionen af en BARONS-skjorte, er socialt ansvarlig.

Det indebærer bl.a. en certificeret miljøvenlig produktion, optimale sundheds- og sikkerhedsstandarder samt socialt ansvarlige arbejdsvilkår. Certificeringen dækker alt lige fra bomuldsfibre til produktionsfaciliteter.

Certificeret økologisk bomuld

En uovertruffen skjorte begynder med den ultimative bomuldskvalitet. Derfor anvender vi kun 100% certificeret økologisk bomuld fra Nildeltaet i Egypten.

Helt konkret består din BARONS skjorte udelukkende af Giza bomuld med ekstra lange fibre (ELS). Vi taler her om det ypperste 0,1% bomuld på verdensplan.

Den naturlige vandressource fra Nilen gør, at vi producerer uden brug af syntetiske pesticider eller GMO frø.

Syntetiske fibre. Nej tak.

I dag kan man nærmest ikke åbne et socialt medie uden endnu en reklame for et ”performance” tøjbrand. Ved nærmere eftersyn er der ofte bare tilføjet en procentdel plastik for at gøre stoffet strækbart. Der findes faktisk naturlige alternativer for at opnå samme strækbarhed, men plastik er den nemme, billige og forurenende metode. Alle tekstiler, der bliver brugt gentagne gange, vil med tiden tabe noget af sin masse. Det betyder, at dele af tekstilet ender i miljøet, enten fra vask eller fra kontakt med diverse overflader. Vi bryder os ikke om mikroplast; derfor vælger vi det naturlige alternativ, selvom det er en smule mere besværligt og omkostningsfyldt.

Som en ansvarlig virksomhed kunne vi aldrig drømme om at tilføje ikke-nedbrydelige syntetiske fibre såsom elastan, lycra, spandex, polyester el.lign. til vores skjorter. Det er vores løfte til dig. Det skal give mening på alle fronter.