Single cuff knappene på BARONS skjorten The CEO

Den dyrebare detalje

Maj 2019

Care & Detail

Vi kan ikke sige det mere præcist end Eames: "Detaljer er ikke bare detaljer. De skaber produktet.” En skjorte fra Barons er ikke bare en skjorte. Alt er gennemtænkt i mindste detalje, og der er truffet mange synlige og usynlige valg på vejen mod at skabe den ultimative businessskjorte.

Skjorten består af 45 dele, og der er 70 mennesker involveret i dens tilblivelse på verdensplan, alle med hver deres speciale. Der går således 12.000 sting per skjorte, eller cirka 90 meter tråd. Der er 150 sting i knaphullerne, hvilket er dobbelt så meget som industristandarden foreskriver, for at give et pænere, glattere og mere holdbart knaphul.


Verdens bedste bomuld


Der findes mange typer bomuld i verden, som generelt kategoriseres ved længden af bomuldsfibrene. Længere fibre er lig bedre kvalitet. Kvalitetsskalaen går fra Short (-20,6 mm), Medium, Medium Long, Long og Extra-Long Staple (+34,9 mm). Vi anvender udelukkende Extra-Long til businessskjorterne, fordi det giver en mere holdbar skjorte, som føles lettere og mere behagelig på kroppen.

Kun 3% af den globale bomuldsproduktion ligger i kategorien Extra-Long. Efter at have testet forskellige producenter har vi konstateret, at den bedste og mest stabile kvalitetsbomuld er US-Pima bomuld fra San Joaquin Valley i Nordcalifornien. Man kan naturligvis finde dyrere alternativer, men så betaler man for andre ting end kvalitet. Typisk skyldes den højere pris, at bomulden kommer fra små bomuldsproduktioner fra f.eks. fra Caribien, uden at bomulden rent faktisk er bedre. Det vil vi ikke sætte prisen i vejret for. Tro os – bomuld er ikke bare bomuld.


Kunsten at ikke stryge en skjorte


Bomulden spindes, væves og efterbehandles til vores forskellige signatur stoftyper. Det ser vi ikke som tre separate processer, men snarere som en samlet proces. Efterbehandlingen foregår i Schweiz og indebærer 40 trinvise kemiske og mekaniske processer. Det tager typisk op til ti uger at gennemføre vores specielle efterbehandlings, der sagtens kunne laves billigere andre steder i verden. Men fordi miljøet ligger os så meget på sinde, er alle vores skjorter OEKO-TEX 100® certificerede og dermed garanteret fri for skadelige kemikalier. Vi ved, at vores kunder har skjorten på i mange timer hver eneste dag, så der skal være styr på penalhuset. Denne særlige proces gør Barons skjorter til nogle af de absolut mest strygefri på markedet. 


Den kompromisløse knap


Knappen på vores skjorter er bestemt heller ikke tilfældig. Både runding og form er nøje testet og udvalgt. Vi er udmærket klar over, at nogle mener, at perlemor er det "fine" valg, når vi taler knapper. Perlemor stammer fra konkylier og hører ret beset til i havet. Derudover knækker perlemor knapper lettere, særligt på renseriet. Og modsat, hvis knappen laves tykkere, så bliver den sværere at lukke. Til slut er perlemor langt dyrere, så for os konklusionen klar = perlemor giver ikke en bedre skjorte.    

Barons knappen er fra Sverige, og den bliver fastgjort med en speciel varmebehandlet tråd via en patenteret Schweizisk maskine og særligt udviklet teknik som kun de bedste skjortebrands benytter. Her spindes tråden rundt om den eksisterende knaptråd, så knappen holdes endnu bedre på plads. Det gør vores knap stærk, nem at lukke og fremhæver skjortens kvalitet.


Kravet til kraven


Kraven er endnu et tiltag der gør, at Barons-skjorten adskiller sig fra andre på markedet. Vores kraver består af syv stykker stof i forskellige lag og tykkelser, som gennemgår femten forskellige processer, før det bliver til en færdig Barons krave. Blandt andet ved hjælp af en særlig to-trins varmebehandlingsproces, hvor de fleste kun bruger en enkelt varmebehandling. Desuden bruger vi en særlig type ”interlining” i både kraver og manchetter, og endnu et lag imellem de to. Det behandles herefter af to separate omgange. Selve designet tager udgangspunkt i princippet om en knivskarp krave til et knivskarpt udtryk - hele dagen.