Bomuld

er ikke bare bomuld

Det hele begynder med bomulden, som afgør holdbarheden og kvaliteten. Når det gælder bomuld, er det utroligt enkelt. Jo længere fibre, desto bedre kvalitet. Jo længere fibre, desto længere holder skjorten. Jo længere fibre, desto lækrere er den at have på.

Derfor bruger vi kun 100% økologisk extra-long staple Giza bomuld fra Egypten.

Kun top 0,1% af verdens bomuld har den standard.

Bomuldsblomst

Får garn dig til at gabe?

For det holder os vågne om natten.

Du kan heldigvis sove trygt ved tanken om, at din skjorte indeholder en helt speciel og sjælden økologisk bomuldstype, som du formentlig aldrig har haft en skjorte af før.

Scroll ned og kom med os til Egypten, hvor du bliver klogere på, hvorfor kun den bedste økologiske bomuld er god nok.

Verdens top 0,1% bedste bomuld

Når det gælder bomuld, er det utroligt enkelt. Jo længere fibre, desto bedre kvalitet. Jo længere fibre, desto længere holder skjorten. Jo længere fibre, desto lækrere er den at have på.

Derfor er din skjorte lavet af 100% økologisk extra-long staple Giza bomuld fra Egypten. 

Kun 0,1% af verdens bomuld har denne kvalitet.

Oplev forskellen
BARONS-Founder Joachim Latocha i Egypten

Hvorfor Egypten?

For at finde verdens bedste bomuld rejste vi til Egypten.

Langs Nilen findes nogle helt unikke forhold, som skaber betingelserne for økologisk bomuld i verdensklasse.

Den naturlige vandressource fra Nilen gør, at vi producerer uden brug af syntetiske pesticider eller GMO-frø. På den måde kan vi være med til at sikre en sund biodiversitet i området. 

Er du ligeså kræsen med din bomuld som med din rødvin?

For det er vi. 

Men den sørgelige sandhed er, at tekstilindustrien generelt lægger skjul på, hvor bomulden i dit tøj specifikt kommer fra.

Ofte vil bomulden være et stort samsurium af forskellige sorter og kvaliteter fra vidt forskellige områder.

Det gør vi op med. For din skjorte er produceret med økologisk single origin Giza bomuld. Det betyder, at vi konkret kan sige, fra høst til høst, fra netop hvilke områder øst for Alexandria som bomulden i din skjorte kommer fra. Præcis som du kender det fra din vin.

CO2 Footprint

Mere skjorte. Mindre aftryk.

Den økologiske Giza bomuld, der vokser på markerne langs Nilen, er nøglen, der sikrer, at skjortens samlede CO2-aftryk er reduceret med 44%.

Aftrykket per skjorte er nu nede på mellem 2,9-3,9 kg, hvilket er blandt det absolut laveste i vores branche, og svarer til CO2-aftrykket på tre-fire liter dansk mælk. Vi har derfor taget et meget stort skridt, men vi forventer at reducere yderligere i fremtiden.

*Tal angives som kg/CO(e).

  • 3,3 kg

    TheConsultant

  • 3,8 kg

    TheCEO

  • 2,9 kg

    TheLawyer

  • 3,9 kg

    TheFounder

CO2 Footprint

Nem at stryge, altid

Skjorten skal også være nem at stryge. Udfordringen er, at en strygefri skjorte ofte indeholder store mængder af sundhedsskadelig kemi. Det ønsker vi ikke. Derfor efterbehandler vi vores egenudviklede signaturstof på miljøvenlige fabrikker i Belgien og Tyskland. Det er derfor, vi kan lave en skjorte, som er nem at stryge og samtidig er 100% fri for sundhedsskadelig kemi, sølv- og nanopartikler.

Bomuld i den absolutte verdensklasse

Der findes mange typer bomuld i verden, som generelt kategoriseres ved længden af bomuldsfibrene. Længere fibre er lig bedre kvalitet. Kvalitetsskalaen går fra Short (-20,6 mm), Medium, Medium Long, Long og Extra-Long Staple (+34,9 mm), det er de sidstnævnte 0,1% som anvendes i alle BARONS skjorter.