Bomuld

er ikke bare bomuld

Det hele begynder med bomulden, som afgør holdbarheden og kvaliteten. Når det gælder bomuld, er det utroligt enkelt. Jo længere fibre, desto bedre kvalitet. Jo længere fibre, desto længere holder skjorten. Jo længere fibre, desto lækrere er den at have på.

Derfor bruger vi kun 100% økologisk Giza Extra-Long Staple bomuld. Kun 0,1% af verdens bomuld har den standard.

Ingen plastik

I dag kan man nærmest ikke åbne et socialt medie uden endnu en reklame for et ”performance”-tøjbrand. Desværre har de ofte bare tilføjet plastik – elastan, lycra, spandex eller polyester – for at gøre stoffet strækbart. Plastik kommer aldrig til at finde vej til vores stof. 

Nem at stryge, altid

Skjorten skal også være nem at stryge. Udfordringen er, at en strygefri skjorte ofte indeholder store mængder af sundhedsskadelig kemi. Det ønsker vi ikke. Derfor efterbehandler vi vores egenudviklede signaturstof på miljøvenlige fabrikker i Belgien og Tyskland. Det er derfor, vi kan lave en skjorte, som er nem at stryge og samtidig er 100% fri for sundhedsskadelig kemi, sølv- og nanopartikler.

Knapper, der altid sidder fast

Der er ikke noget, der er mere irriterende end knapper, som falder af. Vi har lavet en undersøgelse blandt vores kunder, og 13% af dem har prøvet at smide en skjorte ud, alene fordi en knap røg af. Det er ærgerligt. Vi bruger derfor en helt særlig metode til at sy knapperne på, hvor vi har føjet ekstra sting til knaphullerne, og vi bruger ekstra stærk tråd. Alt sammen for at undgå, at knapperne falder af.

Fakta

Der findes mange typer bomuld i verden, som generelt kategoriseres ved længden af bomuldsfibrene. Længere fibre er lig bedre kvalitet. Kvalitetsskalaen går fra Short (-20,6 mm), Medium, Medium Long, Long og Extra-Long Staple (+34,9 mm), det er de sidstnævnte 0,1% som anvendes i alle BARONS skjorter. Er du klar til at opleve?